perjantai 11. marraskuuta 2011

Vaihtelua hengästyttävään tv-tarjontaan

Viime vuodenvaihteen tienoilla tv-kanava Nelonen esitti sarjan Jesse Stone -elokuvia. Ennakkomainoksista näin, että näiden elokuvien päätähteys oli annettu iiiiiihanalle Tom Selleckille, josta olen pitänyt todella, todella paljon jo 70-luvun Magnumeista lähtien. Tähän väliin pieni huomio: ostin Magnum-tv-sarjan dvd-boksin noin vuosi sitten, ja vaikka sarja on näyttelijäntyöltään ja juoniltaan kestänyt aikaa melko hyvin, täytyy myöntää, että Magnumin "seiskariuimahousut" olivat hieman liikaa. Tai oikeastaan liian vähän....

Ennakkomainosten perusteella tarkoitukseni oli katsoa kaikki nuo tv:stä tulleet elokuvat, mutta joulu- ja uudenvuoden kiireiden vuoksi näin niistä vain yhden. Ihastuin kuitenkin siihen rauhallisuuteen ja tunnelmaan, joilla elokuva poikkesi muista nykyaikaisista poliisisarjoista. Elokuvassa ei käytetty avaruusteknologiaan perustuvia teknisiä hörpöttimiä, leikkaus ei ollut nopeatempoinen "kahdeksan kuvaa sekunnissa", eikä siinä myöskään mässäilty ruumiinavauksilla tai irrallisilla ruumiinosilla. Lisäksi elokuvassa oli jopa kunnon dialogia, eikä vain iskeväksi tarkoitettuja "one linereita", joiden perusteella katsojan pitäisi pysyä juonessa mukana. Tuon yhden elokuvan perusteella tilasin cdon.comista kolme elokuvaa lisää, mutta ehdin katsomaan ne vasta muutama viikko sitten, kun podin syysflunssaa sohvan pohjalla. Ja voi että: tykkäsin!

Jesse Stone -elokuvat perustuvat Robert B. Parkerin jännitysromaaneihin. Robert B. Parkerin kirjojen perusteella tehtiin aikanaan myös Spenser-kirjoihin perustuva "Kovaa peliä Bostonissa" -tv-sarja. Pidin kovasti siitäkin. Olenkohan Robert B. Parker -fani, vaikken ole koskaan yhtään hänen kirjaansa lukenutkaan? Hmm.



Kuva: © tvguide.com

Ensimmäinen Stone-elokuva tehtiin vuonna 2005, ja tähän mennessä niitä on tehty yhteensä kahdeksan. Viimeisin niistä on tehty tänä vuonna, joten tekotahti on suhteellisen hidas, mutta toivottavasti varma! Tässä vielä lista elokuvista:

1. Stone Cold (2005)
2. Jesse Stone: Night Passage (2006)
3. Jesse Stone: Death In Paradise (2006)
4. Jesse Stone: Sea Change (2007)
5. Jesse Stone: Thin Ice (2009)
6. Jesse Stone: No Remorse (2010)
7. Jesse Stone: Innocents Lost (2011)
8. Jesse Stone: Benefit of the Doubt (tuotannossa 2011)

Suosittelen lämpimästi tutustumaan, mutta Jesse Stone -elokuvia ei kannata katsoa kiireessä, eikä pikakelauksella. Rauhallinen hetki, sohvankulma, ehkä lämmittävä huopa ja jotain lämmintä juotavaa. Juoni saattaa kuulostaa kuluneelta (Los Angelesissa ryvettynyt poliisi, joka siirtyy pienelle paikkakunnalle poliisipäälliköksi, juo liikaa viskiä, on eroamassa vaimostaan....), mutta älä ole ennakkoluuloinen! Ja kuten kaikissa arvostelulajeissa: nämähän ovat makuasioita. Äkkiä googlettamalla löysin vuodenvaihteesta sekä yhden että neljän tähden lehtiarvosteluja. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää.

Itse antaisin näille neljä tähteä.

Ja Tom Selleckille sen viidennen. :-)

Hengästyttämätöntä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna