keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Sunnuntai-ilta Musiikkitalossa

Ja taas alkuun pahoitteluni: ei tullut konserttiarvostelua eilen, ei. Mutta tulee tänään. :-)

Sunnuntainen Nordea Jean Sibelius Orkesterin levynjulkaisukonsertti sisälsi seuraavat teokset:

          Sibelius: Satu
          von Weber: Klarinettikonsertto nr 2, solistina Veera Myllyniemi

          Sibelius: Sinfonia nro 1

          Encore: Sibelius: Finlandia

Ennen tuota iltaa en ollut oikein klassisen klarinetinsoiton fani, mielestäni klarinetti oli parhaimmillaan jazz-kokoonpanoissa. Niinpä odotin hieman haasteellisin mielin konsertin solistiosuutta. Mutta miten taas kävikään? (tässä vaiheessa huomaan, että kuluneen kuukauden aikana on näitä "mennessä-en-tykännyt-mutta-sitten-musta-tuli-fani" -tapahtumia ollut useampia; ihanaa!!!) Istuin siis lavan "takana" olevilla paikoilla, joten näin illan nuoresta solistista, Veera Myllyniemestä, vain selän. Mutta siinä, missä vuodentakainen NJSO:n nuori solisti suoriutui Sibeliuksen viulukonsertosta mielestäni vain teknisesti, Veera Myllyniemen esitys hehkui sekä tekniikkaa että herkkää tulkintaa, joka välittyi myös selin soittaen. Onneksi tuo konsertti on nähtävissä kokonaisuudessaan Helsingin Sanomien nettisivuilla, eli täällä. Aion itsekn katsoa tuon uudelleen ja testata, pidänkö edelleen klassisesta klarinettimusiikista, vai oliko tuo sunnuntainen vain Musiikkitalon hengen luoma hetkellinen poikkeus. :-)

Orkesterin omat numerot olivat sitä ihanaa, nuorta, pulppuilevaa musisointia, johon vuosi sitten ihastuin. Kirjoitin tuossa pari bloggausta sitten huomioni vieneestä oboistista, mutta nyt täytyy pyytää anteeksi ja pahoitella huonoa muistia: kyse oli vuosi sitten fagotin soittajasta, ja niin oli nytkin. Mikä svengi ja soittamisen ilo! Ihanaa! Käsiohjelman mukaan kyseessä on Antti Salovaara -niminen nuori herrasmies. Jos, Antti, luet tätä, niin: älä ikinä luovu tuosta soittamisen ilon näyttämisestä yleisölle, orkesterissakaan! Olen fanisi!

Jahka ehdin katsomaan tuon konserttitallenteen uudelleen, poimin teille muutamia näytteitä orkesterin soittamisen riemusta...

Riemukasta keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna