maanantai 7. marraskuuta 2011

Saanko esitellä: Leon Russell

Syksyisen maanantain kunniaksi haluan esitellä teille "päivän biisivalintana" rakastamaani musiikkia: Leon Russellin kappaleen A song for you, kappaleen tekijän itsensä esittämänä.

Leon Russell syntyi 1942 ja on edelleen voimissaan muusikkona. Hän on kirjoittanut joko itse tai yhteistyössä muiden kanssa mm. seuraavat hitit: Hummingbird (B.B. King), Superstar (The Carpenters), Delta Lady (Joe Cocker). Russellista ja hänen urastaan voi lukea lisää mm. täältä.

Itselleni tämä A song for your -kappale tuli tutuksi Ray Charlesin esittämänä, mutta eilen sain laulutunnillani kuulla tämän Russellin version - ja olin myyty! Kiitos, The Coach!

Leon Russellin versiossa omasta kappaleestaan on kaikkea hieman liikaa, mm. vibraa, ähinää, korinaa, mutta ehkä juuri siksi se on niin todenmukainen, koskettava - aito. Olen vuosien kuluessa ja opintojeni myötä tullut jotakuinkin immuuniksi steriilille ja läpilauletulle musiikille, musiikille ilman ajatusta, ilman tunnetta, ilman mitään. Tässä versiossa tuo tunneyhteys, hetkittäin jopa tulkinnan vaikeus, on vahvasti läsnä. Nam! Tämän ihanuuden voi kuunnella tästä!

Tällä seuraavalla kommentilla tiedän saavani osakseni äkäisiä ajatuksia, mutta kirjoitan sen silti: mielestäni tämä, The Carpentersin, versio on Russellin version rinnalla kuin kalpea varjo. Tokihan Karen Carpenterin ääni on kuin paratiisista, ja hänelläkin on omat, koskettavat hittinsä, mutta tämä ei vain mielestäni kuulu niihin.

Ja lopuksi: makuasioistahan ei voi kiistellä.

.... mutta silti annan ääneni Leon Russellille!

Kuva: © Tupuna
Koskettavia kuunteluhetkiä, ja ihanaa marraskuista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna