sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Tupuna kiittää vaiennutta ääntä...

Luin juuri netistä, että legendaarisen disco-yhtyeen The Trammpsin laulaja Jimmy Ellis on kuollut. Hän kuoli amerikkalaisessa hoitokodissa Alzheimerin taudin aiheuttamiin komplikaatioihin. En ole mikään suurensuuri The Trammps -fani, mutta heidän kiistaton ykköshittinsä, Disco Inferno, on tärkeä Tupunan historiassa. Kuten aiemmassa blogikirjoituksessani olen jo kertonutkin, tuo Disco Inferno -kappale soi Tupunan toimittaman "Radio 198X" -"radio-ohjelman" tunnarina. Hieno, innostava, hyvin aikaa kestänyt disco-hitti: aikansa lapsi! :-)

Disco Inferno on suurelle yleisölle tunnetuin Saturday Night Fever -elokuvan soundtrack-levyltä, joka voitti yleisön suosion lisäksi arvostetun Grammy-palkinnon vuonna 1977. Disco Infernosta ovat tehneet omia versioitaan mm. Tina Turner ja Cindy Lauper, mutta minulle - ja uskon, että monelle muullekin - se ainoa oikea, muistoja tuova ja nuoruuteen palauttava versio, on The Trammpsin tuotantoa.

The Trammpsin aktiiviset toimintavuodet ajoittuvat vuosiin 1972 - 1980, mutta kaksikymmentäviisi vuotta lopettamisensa jälkeen yhtyeen jäsenet kokoontuivat vielä kerran yhteen, Dance Music Hall of Fame -tapahtumaan New Yorkissa, ja esittivät Disco Infernon - once more with a feeling. Olisinpa ollut kuuntelemassa!

Tässä vielä kerran - eikä varmaan viimeistä kertaa - se alkuperäinen Disco Inferno ja The Trammps!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna