lauantai 10. maaliskuuta 2012

Viikonlopun tv-vinkki

 Muutamia viikkoja sitten satuin aukaisemaan television myöhään lauantai-iltana, ja kanavia selatessani päädyin AVA-kanavalle. Pysähdyin hetkeksi katsomaan selvästikin musiikkiin liittyyvää haastatteluohjelmaa, jossa Woody Allenin ja Wallu Valpion piirteitä omaava mies haastatteli Elton Johnin näköistä miestä.

Kuva: sundancechannel.com

Haastattelu eteni letkeästi, ja ohjelma vaikutti muutenkin sen verran mielenkiintoiselta, että jäin katsomaan ohjelman loppuun asti. Kävi ilmi, että kyseessä on Elvis Costellon isännöimä sarja "Lavalla: Elvis Costello ja tähdet", alkuperäiseltä nimeltään "Spectale: Elvis Costello with...". AVA-kanava esittää tätä mielenkiintoista sarjaa, hyvä niin, mutta miksi ihmeessä esitysajaksi on valikoitunut lauantain ja sunnuntain välinen puoliyö? Juu, onhan tallentava digiboksi keksitty, mutta kivahan tätäkin olisi katsoa ihan reaaliaikaisesti.

Sarjaa on tehty jo useamman vuoden ajan, esimerkiksi tuo Elton Johnin haastattelujakso on nauhoitettu jo vuonna 2008. En ole koskaan ollut Elvis Costello -fani, enpä muista häneltä muita kappaleita, kuin sen Notting Hillissä soineen "She"-kappaleen, jota kyllä itse kuuntelen ennemmin Charles Aznavourin kuin Costellon esittämänä. En tiedä, onko hänellä aiempaa toimittajataustaa ja/tai -kokemusta, mutta ainakin näkemäni haastattelu sujui luontevasti. Auttoikohan asiaa, että siinä muusikko haastatteli toista muusikkoa?

Kuva: sharetv.org


Ohjelmasarjassa on mielenkiintoisia vieraita, mm. Bill Clinton (muusikkona, ei ex-presidenttinä), Bruce Springsteen (tarinaa riitti kahteenkin perättäiseen jaksoon), Smokey Robinson, Bono sekä Diana Krall (tunnettu myös Costellon vaimona, joten haastattelijana tässä jaksossa Elton John). En ole osunut television äärelle oikeaan aikaan tuon Elton John -jakson jälkeen, mutta yritänpä heti tämän blogitekstin kirjoittamisen jälkeen säätää digiboksin ajastimen toimintaan.

Tänä iltana AVAlla klo 23.50 siis Elvis Costello ja tähdet. Tämänkertaisessa jaksossa vieraina on nuoremman polven musiikintekijöitä, Jenny Lewis ja Jakob Dylan.

Tähän loppuun makupala kyseisestä ohjelmasta: Elvis Costello & Elton John sekä duetoitu Down River. Rentouttavaa viikonloppua Sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna