keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

TV-vinkki

Muutama viikko sitten perjantaina surffailin myöhään illalla tv-kanavia, ja selaukseni pysähtyi Ylen ykköskanavalle. Ruutuun aukeni minulle entuudestaan tuntematon tv-ohjelma, joka suureksi ilokseni poikkesi jo ensivilkaisulla, sekä kuvaukseltaan että tunnelmaltaan, siitä C.S.I.-/N.C.I.S-rikospaikkatutkintaruumiinavauspoliisisarjatarjonnasta, joka on vallannut kaikki televisiokanavat. Tuntuu todella tylsältä, että joku on kehittänyt sinänsä ihan vetävän tv-sarjan juonen, mutta sitä sitten kopioidaan kaikkiin maailmankolkkiin. Kohta varmaan telkkariin rävähtää se "C.S.I. Korso"...

No, mutta jämähdin siis yhdeltä vilkaisulta katsomaan tuota perjantai-illan tv-ohjelmaa, joka osoittautui neliosaiseksi minisarjaksi "Ihmiskauppiaat", alkuperäiseltä nimeltään Human Trafficking. Sarja kertoo, kuten nimikin jo paljastaa, ihmiskaupasta, keskittyen seuraamaan kolmen naisen/tytön kohtaloita. Tsekkiläinen Helena, ukrainalainen Nadia ja amerikkalainen Annie Gray joutuvat kukin tahollaan seksiorjiksi Robert Carlylen esittämän Sergein ihmiskauppaimperiumiin.

Sarja ei ole kevyttä katsottavaa. Jos kuitenkin kaipaat hyvin tehtyä tv-viihdettä (voiko tätä aihetta kutsua viihteeksi....?), jossa juonenkäänteet eivät ole kellonajan tarkkuudella ennalta arvattavissa, ja jossa käsikirjoitus antaa hyville näyttelijöille mahdollisuuden näytellä ihan oikeasti, suosittelen tutustumaan Ihmiskauppiaat-sarjaan. Sarja on tullut televisiosta aivan alkuvuodesta, mutta on nyt jo uusintakierroksella. Ihan ensimmäistä jaksoa ei enää Yle Areenasta ole nähtävillä, mutta kakkosjakson katsomisaikaa on jäljellä yhdeksän päivää. Kolmos- ja nelosjakso tulevat siis ykköskanavalta perjantaisin klo 22.55. Linkki Ylen sivustolle on tässä.

Ai niin, näyttelijöistä vielä: tätä kanadalaista sarjaa tähdittävät Mira Sorvino, Donald Sutherland (Tupuna tykkää!) ja Robert Carlyle.

Kuva: wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna