torstai 31. toukokuuta 2012

Lisää tällaisia kahviloita!

Lounastin muutama päivä sitten hyvän ystäväni kanssa minulle entuudestaan tuntemattomassa helsinkiläiskahvilassa, Café Balzacissa. Miten hyvä mieli siellä käymisestä tulikaan! Aito ja iloinen palvelu, herkullinen ruoka ja maukas kahvi tekivät tiistailounaasta todella nautittavan.

Internetin saloista sain selville, että Café Balzacin periaatteena on tarjota tuoretta, itse tehtyä ruokaa: herkullisten sandwichien leipä leivotaan itse ja leivät valmistetaan tilauksesta, leipien täytteet (mm. lihat, vihannekset) paistetaan ja grillataan itse - teollinen ruoka on pannassa. Näiden periaatteiden mukaan valmistettu lounasannokseni, rakuunaista porsasta, varhaisperunoita ja sipulia, oli suussasulava ja herkullinen. Myös ystäväni nauttima katkarapusalaatti näytti herkullisen tuoreelta ja raikkaalta, ja siltä se myös maistui. Jälkiruoaksi nautimme latte-kahvit - kuumina ja vähävaahtoisina. Nam!

Kuva: www.cafebalzac.fi
Kahvila on sijainniltaan "Helsingin parhaiten varjeltu salaisuus", kuten joku kävijä kirjoitti. Café Balzac löytyy Iso Roobertinkadun sisäpihalta (Iso Roba 3 - 5), ja aukioloajat sekä päivän ruokalistat voi tarkistaa tästä linkistä.

Tällaisia kahviloita olen todellakin kaivannut monien persoonattomien ketjukahviloiden aikana.

Café Balzacin henkilökunta (jos tähän tekstiin joskus täällä törmäätte): kiitos! Minusta tuli fani! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna