maanantai 7. toukokuuta 2012

Voiko viikon alkajaisiksi toivottaa "hyvää ötyä"?

Loppuviikon juhlallisuudet, läheisen ihanat 50-vuotisjuhlat, on nyt juhlittu, ja paluu arkeen on edessä. Suomi on saanut uuden Idols-voittajan, ja Ranska uuden presidentin. Nämä molemmat näyttivät olleen tärkeimmät ja samanarvoiset uutiset, kun äsken koneen Internetiin yhdistin. Voi aikoja, voi tapoja...

Tästäpä sainkin näppärän aasinsillan viikon ensimmäiseen postaukseen: ne vanhat hyvät ajat! :-) Viime viikolla tuli ystäväni kanssa puhetta 70-luvun lopulla esitetystä "Parempi myöhään" -tv-sarjasta, ja saman tien klikkasimme itsemme Youtubeen katsomaan parhaita paloja. Äsken tarkistin muistikuviani yksityiskohtaisempia tietoja sarjasta, ja ajattelehan: sarjaa esitettiin kerran kuukaudessa! Kyllä ovat ajat muuttuneet: kuinkakohan moni tv-sarja, jota näinä päivinä esitettäisiin kerran kuukaudessa, saisi uskollisia seuraajia? Nykyihmisen pinna tuntuu olevan sen verran kireällä ja aikataulu kiireinen, että Salkkaritkin alkavat varmaan kohta tulla kaksi kertaa päivässä...

Parempi myöhään -sarjan tunnetuimmat ja mieleenpainuvimmat sketsit olivat varmaan ne Ritva Valkaman ja Pentti Siimeksen tulkitsemat lemmenpari-duetot, joista elämään on jäänyt ainakin Akun ja Iineksen "Sinut haluan vain". Pienen selailun jälkeen löytyivät myös Pekka Puupään ja Justiinan "Tuu jo tangoon" sekä ainakin etäisesti King Kongilta ja kaunottarelta näyttävien hahmojen tulkitsema "Rakkaus on hellyyttä".

Tähän viikon alkuun linkitän kuitenkin ohjelman loppupuolen vakiosketsin: Jussi Jurkan lukeman iltasadun. Tämän sadun johdosta ainakin meidän perheessämme toivotetaan "Hyvää ötyä". :-)

Onko lukijoissa ketään, joka myös muistaa Parempi myöhään -sarjan, tai mahdollisesti joitain muita saman aikakauden tv-sarjoja, joista joku sketsi tai hahmo on jäänyt mieleen?

Aurinkoista kevätviikkoa Sinulle - vai pitäisikö kirjoittaa "Aurinkosita ketvävikoa Snulle"?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna