sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Illan musiikkivieras: Dionne Warwick

Bloggerin tilastointi kertoo, että tämä teksti on sadas Tupunan blogin teksti! Suomisen Ollia lainatakseni: "Ai hurja!" Kylläpä on aika sitten blogin aloituksen kiitänyt, en olisi uskonut aloittaessani, että saan sataa tekstiä kirjoitettua, ja nyt taas tuntuu siltä, että vastahan tässä on päästy alkuun. :-)

Tämän sunnuntain esiteltävä on siis, otsikon mukaisesti, Dionne Warwick, joka myös esiintyy tänään illalla Helsingin Musiikkitalossa. Uskaltaisin väittää, että sille aina mainitulle "suurelle yleisölle", ainakin suomalaiselle, Warwick on tunnetuin 1980-luvun alun hitistään "Heartbreaker".


Heartbreaker-hitin lisäksi Warwick on tehnyt lukuisia muitakin, ikivihreitä ja ikimuistoisia kappaleita: 1960-luvulla mm. kappaleet Walk on by, Alfie, Say a little prayer ja Do you know the way to San Jose. Arvostettuja Grammy-palkintoja Warwick on pitkällä urallaan voittanut viisi, ehdokkaana hän on näiden voittojen lisäksi ollut seitsemän kertaa.

72-vuotias Warwick on oman uransa lisäksi tullut tunnetuksi myös kahden huippumuusikon sukulaisena (tätä kirjoitettaessa tulee väistämättä mieleen se vanha radio-ohjelma "Melkein sukua julkkikselle"): Warwick on laulajatar Dee Dee Warwickin isosisko ja helmikuussa edesmenneen Whitney Houstonin serkku.

Warwickin laadukkaasta tuotannosta oma ehdoton suosikkini on kappale "I'll never love this way again". Vuonna 1979 julkaistu kappale on Richard Kerrin ja Will Jenningsin tuotantoa, ja sen tuotti ikisiirappinen Barry Manilow. Kappale liittyy omassa elämässäni nuoruusvuosien sydänsuruihin, mutta kappale on silti hieno. :-) Toivottavasti Warwick esittää sen myös tänä iltana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna