perjantai 4. tammikuuta 2013

Tupuna goes Instagram - mutta miksi?

Olen lehdistä lueskellut uutisia Instagram-kuvienjakopalvelusta ymmärtämättä täysin, mistä palvelussa on kyse. Tässä talvi-illan hämärässä ajattelin ottaa asiasta selvää, ja latasin puhelimeeni Instagram-sovelluksen, lähinnä ihmetelläkseni, että "miksi tästä kohistaan, ja miksi niin moni bloggaaja on myös Instagram-käyttäjä". Ja kas kummaa: tapahtui sama asia kuin vuosia sitten spinning-pyöräilyn yhteydessä. Luin silloin lehdestä, että läheisessä kuntokeskuksessa järjestetään eri lajien tutustumisviikonloppu, ja koska en tiennyt - enkä oikeastaan vieläkään tiedä - älyttömämpää kuntoilulajia kuin kuntopyöräily, päätin lähteä kokeilemaan spinningiä. Ja mitä tapahtuikaan: todella kannustavan ohjaajan (kiitos, Tiina-Maj!) innostamana jäin täysin koukkuun spinningiin, ja olin jo seuraavana päivänä mukana tunnilla.

Latasin siis Instagram-sovelluksen, ja ajattelin klikkaavani vain yhtä kuvaa, ja sitten vielä yhtä, ja vielä yhtä, ja vielä... Ja ennen kuin huomasin, olin jo luonut itselleni käyttäjätunnuksen ja ottanut yhden kuvankin. En ole niinkään innostunut sovelluksen tarjoamista kuvankäsittelyominaisuuksista, tehosteista yms, vaan lähinnä käytön helppoudesta. Blogitekstin kirjoittamiseen ja kuvien lisäämiseen on jotenkin "ryhdyttävä", kuvien latauksineen kaikkineen, kun taas Instagrammissa kuva vain otetaan, ja - naps - se on valmiina katseltavaksi. Kaikesta sitä voikin innostua... :-)

Sovelluksen voi ladata iPhoneen tai Android-älypuhelimiin (merkeistä ainakin Samsung ja HTC). Nettitietojen mukaan Instagrammilla on jo 30 miljoonaa käyttäjää, ja kuvia on palveluun ladattu ainakin 150 miljoonaa kappaletta. Noiden kuvien joukossa on nyt myös yksi Tupunan kuva. Jee!

Odotan itsekin jännittyneenä, jääkö tuo kuva ainoaksi, vai kestääkö Instagram-innostukseni yön yli.

Loppiaisviikonlopun kysymys: mikä onkaan Sinun suosikki-appsisi? (taipuuko apps-sana tosiaan noin? Hih!)

Mukavaa loppiaisviikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna