perjantai 27. tammikuuta 2012

Thank you for the new music!

Jo on aikoihin eletty. Abbalta julkaistaan ensi huhtikuussa uutta materiaalia! Tai, no, oikeampi termi olisi varmaan ennen julkaisematonta materiaalia. Huhtikuun 23. päivä julkaistaan Abban viimeiseksi jääneestä albumista, Visitorsista, ns. de luxe -versio, jonka bonus-raidaksi tulee demoversioista koottu kappale "From A Twinkling Star To A Passing Angel".

Olen siis - edelleen - Abba-fani. Muistan, kun Abban euroviisuvoittoiltana sain katsoa kilpailun televisiosta, mutta sitten piti jo mennä nukkumaan, myöhä kun oli. Jonkinmoisena kompromissina isä toi kuitenkin huoneeni ulkopuolelle, käytävään, radion, josta jatkoin pistelaskun kuuntelemista ja vihdoin viimein kuulin, että Abba ja Waterloo voittivat! (tässä vaiheessa, tätä kirjoittaessa, alan jo itsekin epäillä, onko Euroviisut ihan oikeasti lähetetty sekä televisiosta että radiosta.... Muistikuva on kuitenkin niin vahva, että asian täytyy olla niin! Ja nauhoitettiinhan niitä kyllä kasetille, joten radiosta ne varmaan ovat tulleet. Jos joku on eri mieltä, niin saa kommentoida...) Abban maailmanvalloitus alkoi, ja kyllähän ne albumit tuli synttäri- tai joululahjoiksi aina pyydettyä, alkuvaiheessa tosin c-kasettimuodossa. Todella jännittävä uutuus oli se, kun levynkansien sisäpusseihin ilmestyivät sanat! Ei tarvinnut enää pelkästään onomatopoeettisesti hoilailla mukana, vaan saattoi ihan sanakirjan avulla yrittää tulkita, mistähän kappaleissa laulettiin... Ja hyppynaruun laulettiin, tietty.

Jossain vaiheessa 80-lukua ilmestyivät televisioon myös Abban musiikkivideot. Ne ovat kovin nostalgista katsottavaa, ne softatut lähikuvat kirkkaanvärisistä silmäluomista. Huh. Jotain hellyyttävää niissä kyllä on.

Tässä esimerkiksi yksi Abba-suosikeistani, That's me. Katsele, kuuntele, ihmety ja/tai liikutu. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna