lauantai 7. tammikuuta 2012

Miellyttävä yllätys

Letkeällä loppiaiskävelyllä kävelin pitkästä aikaa Kaisaniemessä, ja ohitin myös Vuorikadun ja Kaisaniemenkadun risteyksen. Lapsuudessani ja nuoruudessanihan siinä paikalla oli Pukevan tavaratalo, ja sittemmin Kodin 1 -myymälä. Vuosi, tai kaksikin, sitten rakennus purettiin, ja viimeksi siellä liikkuessani paikalla oli vain monttu ja pressuja. Mutta tänään:


Näkymä Vuorikadulta.



  
Vielä Vuorikadulta.

Tyhjä monttu on täytetty mielenkiintoisella rakennuksella: tämän vuoden kesällä valmistuvalla Helsingin Yliopiston kirjastolla. Ensimmäisenä alkoi päässä soida Miljoonasade-yhtyeen kappale "506 ikkunaa", mutta ehkä ikkunoita ei kuitenkaan ole ihan niin paljon. Rakennuksen näkeminen teki minut kuitenkin jollain oudolla tavalla iloiseksi. Rakennus sopi hyvin paikalleen, siitä ei tullut "hajuvesi ja lihapullat" -tunnetta, vaan erilaisuudestaan huolimatta uusi kirjastorakennus solahtaa mukavasti vanhempien talojen keskelle.


Alhaalla Kaisaniemenkadulla.
Sisäänkäynnin tasolla.

Kesän ohjelmaan täytyykin ottaa käynti valmistuneessa kirjastorakennuksessa. Miltähän tuo ikkunamäärä näyttää sisältäpäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna