keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Designia ja markkinahumua

Helsingin World Design Capital -vuosi on alkanut. Uuden vuoden vastaanottoon yhdistetty WDC-juhla oli normaalia uudenvuoden vastaanottoa värikkäämpi ja näyttävämpi, ainakin televisiosta katsottuna. Musiikkia ja tanssia riitti, ja nähtiinpä tapahtuman lopuksi myös se etukäteen kovasti odotettu ja jälkikäteen hieman kohistukin kolmiulotteinen, Tuomiokirkon fasaadiin heijastettu "Ylistys Helsingille" -videotaideteos.

Kuva: Iltalehti/Matti Matikainen


Kuva: Iltalehti/Matti Matikainen
Kuva: Iltalehti/Matti Matikainen                                                                                              











































Olihan tuo uusi kokemus ja nähtävyys, ehkä jopa ainutkertainen, mutta minä olin silti pettynyt. Siitä, sopiiko kirkko multimediaesityksen taustakankaaksi, voidaan toki keskustella, mutta jos nyt pohditaan pelkästään tuota teoksen toteutusta, niin eniten olin pettynyt väreihin. Miten niin "Ylistys Helsingille"? 80-luvun nuorelle tuli kyllä mieleen lähinnä tv-sarja Miami Vice ja sen tunnarissa juoksevat flamingot... Ja kuten "Minusta"-tekstissä tuossa vasemmalla kirjoitin, en osaa sanoa, mitä värejä tuossa olisi pitänyt käyttää. Mutta ei näitä. Ei.

Kävin muuten Senaatintorilla uudenvuodenaaton aamuna, ja lavan vieressä, suurella screenillä, pyöri jo silloin Helsinki-aiheisia videoita, sekä tietoja illan esityksestä. Hieman hymyilytti käännösyksityiskohta:

"Tänä iltana: kaikkien tangokuninkaiden tangokuningas - Jari Sillanpää.
This evening: the tango king of all tango kings - Jari Sillanpää."

Näinköhän ulkomaalaisille aukeaa tuosta käännöksestä suomalainen "tangokuningas"-käsite? Varsinkin kun ottaa huomioon, ettei muistaakseni illan ohjelmassa laulettu yhtään tangoa... Siltikin: Jari Sillanpää oli kyllä nappi valinta kyseiseen tapahtumaan, eli siitä pisteet järjestäjille.

Vielä Design-juhlavuoteen liittyen: Arabia juhlistaa juhlavuotta uudella "Kotikaupunki"-mukisarjalla; lisätietoa tästä.

Tykästyin mukien hieman naivistiseen kuvaan Helsingistä - ainakin värit ovat paremmat kuin Tuomiokirkon diskoseinällä... :-)  Mukeja on neljä: Puisto, Meri, Kortteli ja Keskusta. Kävin ihastelemassa niitä Arabian myymälässä, ja mukaani tarttui kaksi. Pahoittelen kuvien synkkää valaistusta, on vielä opettelemista tuon salama-asetuksen kanssa...

Kuva: Tupuna

Hieman epätarkka kuva: Tupuna :-)

Nämä mukit ovat tervetulleita mukikaappiini esimerkkeinä käytännöllisistä juhlavuoden "markkinahumuesineistä". Jään jännityksellä odottamaan sitä ensimmäistä vähemmän käytännöllistä turhaketta...

Lumista viikon jatkoa toivottelee Tupuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna