sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Mitä sitten, jos maailma on miesten?

..... siis jos asian esittää yksi suosikkilaulajistani, brittiläinen soul-laulaja Seal!


(ylläoleva video on tietääkseni Italian XFactor-lähetyksestä tallennettu: kukahan tuo nuokkuva miestuomari oikein on....?)

Kymmenen päivän päästä 50-vuotispäiväänsä viettävä Seal on varmaankin tehnyt oikean valinnan käyttäessään vain yhtä etunimeään taiteilijanimenään. Hänen koko nimensä kun on Seal Henry Olusegun Olumide Adelo Samuel. Tuo voisi olla hankalampi muistaa... Eksoottinen nimi ja perimä selittyvät brasiliais-nigerialaisilla vanhemmilla, mutta Seal on syntynyt Brittein saarilla.

Sealin arkkitehtuurin opinnot keskeytyivät, kun musiikki vei mennessään, ja vuonna 1991 ilmestyi hänen ensimmäinen oma albuminsa. Tähän päivään mennessä häneltä on ilmestynyt yhteensä yksitoista albumia, joista viimeisimmän kolmen levyn joukossa on kaksi soul-klassikoihin keskittynyttä levyä, Soul (2008) ja Soul 2 (2011). Olen itse sekä Seal- että soul-klassikkofani, joten molempia levyjä on kuunneltu ahkerasti, ja molemmat ovat mielestäni useammankin kuuntelun kestäviä. Toisiin klassikoihin on tietenkin saatu enemmän ytyä kuin toisiin, mutta varsinaista heikointa lenkkiä en näiltä levyiltä ole löytänyt.

Yksi ehdoton Seal-suosikkini on juuri tuo tähänkin tekstiin linkitetty "It's a man's world". Sealin versio alkaa niin kuin sen pitääkin: "niin kuin sähkövirtaan tarttuisi". Tästä ohjeesta kiitokset laulunopettajalleni! :-)

Ja vielä yksi tunnustus: en koskaan ole oppinut Sealin kenties suurimmasta hitistä, "Kiss from a rose". Mikä ihme siinä on niin hienoa....?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna