perjantai 14. joulukuuta 2012

Ja niistä versioista...

Täällä taas joululaulujen läpitunkema bloggaaja! :-)

Tämän päivän joululaulu-menussa tarjolla olisi jazzahtava versio "Have yourself a merry Christmas" -klassikosta. Tuo laulu on aina ollut mielestäni parhaimmillaan Frank Sinatran klassikkoversiona, mutta tänä jouluna korvani nauttivat suuresti versiosta, jonka tarjoaa 77-vuotias jazz-taituri Ramsey Lewis.

Kuva: wikipedia


Ramsey Lewis on minulle uudehko tuttavuus, mutta joululaulujen jälkeen tutustun kyllä tarkemmin hänen laajaan tuotantoonsa. Siinä onkin tutustumista: Lewis on levyttänyt yli 80 levyä, joista seitsemän on saanut kultalevyn, ja onpa hänen kirjahyllyssään (tai kenties takan reunalla) myös kolme Grammy-palkintoa. Kotimaassaan USA:ssa Lewis on ollut 70-luvulta lähtien erityisen suosittu myös "ei-jazz-musiikki-fanien" piirissä, mutta silti hän nauttii arvostusta myös jazz-muusikoiden parissa. Kolmesta Grammy-palkinnosta kaksi onkin tullut sarjassa "Rhythm & Bues", ja vain ensimmäinen niistä, vuonna 1965, tuli jazz-sarjasta.







Lisätietoja tästä Earth, Wind & Fire -yhtyeenkin kanssa runsaasti yhteistyötä tehneestä muusikosta voi lukea vaikkapa hänen omilta nettisivuiltaan, eli tästä. Klikkailin jo sieltä kiertuepäivämääriä, mutta ainakin tämän vuoden keikat näyttivät kaikki olleen kotimaan keikkoja, eli USA:n ulkopuolella ei kiertuetta ollut. Ehkäpä vuosi 2013 tuo hänet myös Eurooppaan?

Ai niin, se joululaulu. :-) "Have yourself a merry Christmas" ja Ramsey Lewis!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna