keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Siitä keskisormesta

Viime viikonlopun formulakisoissa nähtiin vähemmän urheilijamaista, mutta kovin kansainvälistä viestintää: Mark Webber näytti ohitustilanteessa keskisormea tallikaverilleen Sebastian Vettelille.

Tuo sikseen, mutta siihen liittyen kuulin sunnuntai-iltana radiosta minulle uutta tietoa siitä, mistä tuo kansainvälinen keskisormimerkki on lähtöisin. Sikälimikäli radiotoimittajaa on uskominen, keskisormen näyttäminen periytyy jo monien vuosisatojen takaa, jolloin sotilaat ampuivat toisiaan jousipyssyillä. Ampumistilanteessa jousi jännitettiin keskisormella, ja jos sotilas jäi vangiksi, hänet pystyttiin kätevästi tekemään taistelukyvyttömäksi katkaisemalla keskisormi.

Vastaavasti siis sotilaat (pääosin miehet) todistivat toisilleen taistelukuntoaan keskisormea näyttämällä.

Tätä tarinaa voi tietysti muistella, kun näkee ryhmän teinejä kioskilla näyttämässä keskisormea myyjälle, joka kieltäytyy myymästä heille tupakkaa, olutta tms. Kauas on tultu keskiaikaisesta taistelukunnon osoittamisesta - tavallaan.

Lisäksi minua kyllä epäilyttää, jättivätkö keskiaikaiset sotilaat vihollisen sotilaiden pahoinpitelyn vain keskisormen katkaisemiseen... Elokuvissa ei ainakaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna