torstai 7. maaliskuuta 2013

Opettavaista iltalukemista

Eiliseen kirjoitukseeni liittyen: viime päivien iltalukemisena olen lukenut Olli Rinteen kirjoittamaa kirjaa "Järkkärikuvaajan käsikirja".

Huom: kuva otettu kännykkäkameralla. :-)

Heti kameran hankkimista seuraavana päivänä kävelin kirjakauppaan ja sen "valokuvaus"-harrastehyllyn luo. Etsin nimenomaan kuvauksen perusteita käsittelevää kirjaa, ja niitä olikin ilahduttavasti tarjolla. Selailin useampia, mutta selkeän ulkoasun ja pikaisesti arvioituna ymmärrettävän tekstin vuoksi päädyin tähän Järkkärikuvaajan käsikirjaan.

Suunnitelmani on lukea kirja ensin kokonaan alusta loppuun, ja sen jälkeen lukea se uudestaan kameran kanssa kirjan ohjeita ja neuvoja kokeillen. Odotettavissa on siis satamäärin enemmän ja vähemmän epäonnistuneita harjoitusotoksia. Jännittävää!

Tulipa muuten mieleeni: miten ihmeessä opeteltiin kuvaamaan testikuvien avulla siihen aikaan, kun kameroissa oli vielä filmiä? Kyllä valokuvauskin on hurjasti muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana - muistan itsekin vuonna 1983, kun olin lähdössä kielikurssille Englantiin, Isle of Wightille, piti etukäteen yrittää laskea, montako filmirullaa tulisi kuvattua kolmen viikon aikana... :-)  Ei taitaisi onnistua enää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna