lauantai 31. maaliskuuta 2012

Vanhassa vara parempi - päteekö myös ruokaohjelmiin...?

Televisio pullistelee ruoka- ja kokkiohjelmia. On kilpailua amatööreille, on kilpailua ammattilaisille, on lyhyttä, muutaman minuutin kokkiohjelmaa, on pidempää ohjelmaa, on studiossa kuvattua, on ulkomailla kuvattua... Muutama päivä sitten näin ensimmäisen kerran pätkän ohjelmasta "Saran ja Meri-Tuulin metropolit". Myönnän ja tunnustan, että näin tuosta ohjelmasta tosiaankin vain lyhyen pätkän, mutta silti tuli mieleeni, että onkohan tämä kaikki jo nähty, ja että onkohan tässä oikeasti ollut tarkoituksena tehdä varsinaisesti ruokaohjelmaa. Myönnän myöskin odottavani lähestulkoon kauhulla neloskanavan versiota Gordon Ramsayn Kurjista kuppiloista... Arvostan Jyrki Sukulaa ruoanlaiton ammattilaisena, pidän kovasti hänen ideoistaa mm. Fresh & Co. -ravintolaa ja Via-valmisruokasarjaa koskien, mutta onkohan hän oikea valinta "suomalaiseksi Gordoniksi"? Toivon kovasti olevani väärässä...

Viikonlopun riemuksi linkitän tähän ruokaohjelman vuodelta 1972: tv-kokkien esi-isien Veijo Vanamon ja Jaakko Kolmosen "Asia on pihvi", teemajaksolla "Dieetti". Onhan tämä jotenkin liikuttavaa katsottavaa... :-) Eivätkä nuo ohjeetkaan ehkä ihan helposti noudatettavia ole: päivän tärkein ateria, aamiainen, nautitaan kello seitsemän. Päivällisen juomana pilsneriä. Ja muista, että pesuvadillinen salaattia on parempi kuin kourallinen rusinoita! Lisäksi nuo seinille kirjoitetut tietoiskutaulut ovat hellyyttävät, samoin kuin huoli siitä, lausutaanko kalori k- vai s-kirjaimella (salori)!

Linkki tähän nostalgiahetkeen löytyy tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, ja kiva, kun kommentoit! Kommenttisi julkaistaan vahvistuksen jälkeen.

t.Tupuna